HITTA ÅTERFÖRSÄLJARE Se var de närmaste återförsäljarna av PURUS produkter finns

FAQ - Problem med vattenlås

Förmodligen har vattnet i vattenlåset i golvbrunnen torkat ut. Är det är en golvbrunn av Purus fabrikat från 1991 eller senare, så går det, i de flesta fall, att anskaffa en vattenlåsinsats NOOD. NOOD ärr ett luktlås som inte ger ifrån sig dålig lukt även om det skulle torka ut, samtidigt som det fungerar som ett bakvattenlås.

Se till att det finns vatten i vattenlåset, om man inte har rengjort golvbrunnen på ett tag samlas tvålrester m.m. och kan bidra till dålig lukt. Rengör golvbrunnen med bakteriedödande medel ( t.ex.maskindiskmedel) och skölj ordentligt efteråt. Tips: spola 5 sekunder med kallt vatten i brunnen efter varje dusch, så spolar man rent vattenlåset och sänker temperaturen.

Enkla stopp i golvbrunn kan bero på hår som samlas i vattenlåset. Tag ur vattenlåset och rensa och tvätta vattenlåset. Montera tillbaka det igen i golvbrunnen och fyll upp med vatten. Vid en eventuell tröghet i samband med montering av vattenlåset, smörj in o-ringen eller tätningsringen med lite diskmedel så går det lättare. Rinner det fortfarande ut dåligt, så ligger förmodligen stoppet i övriga avloppssystemet. Kontakta en VVS-Installatör.