MIDGÅRD - ETT NYTT MONTERINGSSTÖD

Ett  monteringsstöd med multipla fixeringsmöjligheter.

Purus lanserar nya golvbrunnsfixturer med multipla infästningsmöjligheter


Purus har utvecklat VVS-lösningar i över 75 år. Baserat på erfarenheten att en rätt monterad golvbrunn sitter tryggt när den väl gjutits in korrekt, lanseras nya monteringsstöd för fixering av alla Ø150 och 130 mm golvbrunnar vid installation.

Vi strävar efter att erbjuda produkter som gör det enklare för VVS-installatörerna att lösa sin uppgift ute på byggarbetsplatserna. För att uppfylla alla branschkrav ska de monteringstillbehör som finns tillgängligt från tillverkaren för golvbrunnen användas, detta för att säkerställa rätt montering. Har en golvbrunn väl gjutits in snett är det en lång väg att få rätsida på problemet.

Purus produktdesignchef Henrik Nilsson menar att det inte räcker att uppfylla gällande byggnormer för att vara konkurrenskraftig, utan att användarvänligheten oftast är det som avgör proffsen val:

– Kan vi göra så att installatören sparar någon minut genom att slippa byta bits på sin skruvdragare och att golvbrunnsfixturen inte hamnar ur position eller knäcks om någon kliver på armeringsnätet, är det guld värt för en installatör. Våra fixturen håller ställningarna, gör det enklare, säkrare och snabbare att installera Purus golvbrunnar.

Exempel på funktionella fördelar är att fixturernas ben är steglöst justerbara och förinställda på 172 mm bygghöjd. Installatören slipper kapa benen i efterhand, vilket sparar ännu ett moment vid installationen. Vidare har foten på stödbenen hela fyra olika infästningsmöjligheter, utöver att de även kan najas fast:

  1. spikpistol & bricka med tre punkter/ben
  2. skruv & plugg med tre punkter/ben
  3. spikplugg som slås i
  4. EPS-spjut eller isolerspik

Själva golvbrunnen fästs i fixturen med en supervidhäftande tejp, en patentsökt lösning, som gör att man slipper ett skruvmoment. Modellen Midgård som passar alla Purus Ø150- och 130-brunnar i plast, rostfritt, gjutjärn och S-serien, är testad för att klara minst 100 kg belastning ovanifrån.

För modellerna Saga, ROT-brunnen, Sigex och Baldex finns fixturen Bifrost som består av samma ben som på Midgård som säljs i 3-pack.