Published:

Purus lanserar unik ram och sil för microcement.

En ny unik ram med designsil speciellt anpassad för microcement, utvecklad i samarbete med Centro och Sika lanseras nu på svenska marknaden.

Published:

Purus lanserar nya brunnsstöd - Midgård och Bifrost

Purus lanserar nya golvbrunnsfixturer med multipla infästningsmöjligheter. För att ytterligare snabba på installationssprocessen fästs brunnen i fixturen med patenterad tejp.

Published:

Purus lanserar flera nya gummikopplingar

Purus lanserar nya gummikopplingar som enkelt och snabbt sammanfogar och tätar rörövergångar mellan olika dimensioner och material.

Published:

Purus nya konfigurator Rännguiden förenklar och kvalitetssäkrar

Rännguiden är en helt ny möjlighet att på ett enkelt sätt konfigurera högkvalitativa rostfria golvrännor efter varje projekts behov. Verktyget är ett resultat av att tidigare kompletta produktpaket av rostfria golvrännor har brutits isär. Med Rännguiden kan Purus både erbjuda ett…

Published:

5 trender för dig som bygger badrum 2022

För dig som ritar, installerar eller beställer badrumsinredning lägger vi här fram bevis på nästa års trender vad gäller kakel och badrumsinredning. Framtida badrumsdesign i Europa exponeras vanligtvis först på den stora mässan Cersaie i Bologna, Italien. Förra året blev den av…

Published:

Purus lanserar framtidens designgolvbrunn för väggnära montering – Purus PRO Line

Purus lanserar en ny designgolvbrunn för väggnära installation. Den är utvecklad för professionella installatörer med syfte att möta moderna badrumsägares höga krav på såväl estetik och materialkänsla som förstklassig teknik. Purus Line PRO är enklare och snabbare att installera…

Den Ø150 mm stora svarta silen i 100 % återvunnen plast och mönstret Drop har artikelnummer 7129883.
Published:

Purus golvbrunnssil Drop i 100 % återvunnen plast – mer än en droppe i havet

En Purusklassiker har fått ny kostym, i och med att vår klassiska golvbrunnssil i mönstret Drop nu också tillverkas i mattsvart 100 % återvunnen plast.

Med en vikt på runt 21 ton var lyftes de nya maskinerna av med mobilkran och togs emot av platschef Pär Jörgensen och personal från produktionen.
Published:

Produktionen i Ystad uppgraderar maskinparken väsentligt

Purus ingår i BLS Industries, en familjeägd koncern inom VVS-branschen där all tillverkning sker i egen regi i Sverige. Man investerar kontinuerligt för att möta en stigande efterfrågan på golvbrunnar med fokus på design, funktion och kvalitet. Idag lyftes två splitternya…

BLS Polymer i Ystad, som tillverkar sanitetsprodukter för VVS-branschen, har en plastavdelning för formsprutning och extrudering samt en monteringsavdelning.
Published:

BLS Industries har blivit nominerade till Visa vägen-priset 2020 för sitt arbete med att bryta utanförskap

Familjeägda koncernen BLS Industries är en av de centrala tillverkarna av sanitetsprodukter för badrum och kök. Produkterna är framförallt framgångsrika i den nordiska VVS-branschen med flera starka varumärken, såsom Purus, Unidrain, JAFO och Trio perfekta.

Ny tjänst hos Purus: Uppmätning och mallning av rostfria diskbänkar
Published:

Ny tjänst hos Purus: Uppmätning och mallning av rostfria diskbänkar

Purus har under flera år erbjudit tjänsten uppmätning och mallning av kundanpassade rostfria diskbänkar på traditionellt manér med tumstock. Av de tusentals leveranser vi gjort per år har vi fått en ökad efterfrågan om att inkludera uppmätningsjobb i en allt större andel.

Därför…