BLS Industries har blivit nominerade till Visa vägen-priset 2020 för sitt arbete med att bryta utanförskap

Familjeägda koncernen BLS Industries är en av de centrala tillverkarna av sanitetsprodukter för badrum och kök. Produkterna är framförallt framgångsrika i den nordiska VVS-branschen med flera starka varumärken, såsom Purus, Unidrain, JAFO och Trio perfekta.

I Ystad ligger den största tillverkningsenheten BLS Polymer med en plastavdelning för formsprutning och extrudering samt en monteringsavdelning. Även koncernens utveckling av golvbrunnar och inomhusavlopp samt enheter för försäljning och export är placerade i Ystad. Flera tusen golvbrunnar, inomhusavlopp och andra VVS-delar lämnar fabriken årligen. I fabriken i Smålandsstenar, BLS Stainless, sker tillverkning av bland annat diskbänkar och golvrännor i rostfritt stål, med flera sanitets- och inredningsprodukter.

På dessa båda produktionsenheter hos BLS har ett framgångsrikt arbete med inkludering och mångfald påverkat många människors vardag genom många år. En vardag som betyder jobb och utveckling. Människans behov av tillhörighet i ett större socialt sammanhang är grundläggande och där gör BLS skillnad varje dag. Ett utarbetat arbetssätt gör att individer och processer ständigt utvecklas, som bygger på förtroende, transparens och en tro på människan. En utveckling att vara stolt över och som man ämnar fortsätta, en utveckling som bygger och bidrar till samhällsbyggandet.

– Arbetet med inkludering som framförallt drivs av vår platschef i Ystad, Pär Jörgensen, rimmar väldigt väl med BLS värdeord: mod, engagemang och ansvar. Han ser verkligen till att odla engagemanget så att både individerna och vi som verksamhet kan fortsätta växa, säger Rebecka Spånberg, VD & Koncernchef på BLS Industries AB.

Rösta gärna på BLS nominering i Visa Vägen för att stötta ett fortsatt arbete för inkludering och en öppnare arbetsmarknad: https://visavagen.samhall.se/nominerade/bls-industries/

 

Vad är Visa vägen-priset?

Visa vägen-priset delas ut av Samhall och uppmärksammar de som går i bräschen för personer med funktionsnedsättning och bryter deras utanförskap på arbetsmarknaden. Priset går till de arbetsgivare och eldsjälar som förstår att det är viktigare att se till vad en människa kan, i stället för till vad de inte kan. Helt enkelt till de som är kloka nog att se till en persons funktionsuppsättningar. Inte för att vara snälla och vilja väl, utan för sin egen verksamhets bästa.

Tävlingens omröstning pågår till 22 juni i första rundan, där de som fått flest röster går vidare till nästa runda som avslutas den 7 juni. Efter omröstningen kommer de som fått flest röster att koras till regional vinnare inom respektive kategori och region, förutsatt att kandidaten uppfyller prisets kriterier och uppfyller kraven uppställda i en granskning som genomförs av auktoriserad extern part.

Alla regionala vinnare går vidare som finalister till den stora Visa vägen-galan i Stockholm i november. Där kommer både regionala och nationella vinnare att utses och prisas av en namntung jury som består av bland andra Prins Daniel och ärkebiskop Antje Jackelén.

Läs mer om Visa vägen här: https://visavagen.samhall.se/om-priset/