Nu lanseras Purus Corner med mattsvart sil i mönstret Chess

Mattsvarts popularitet låter sig inte hejdas. Purus upplevde en oerhört stark efterfrågan på designgolvbrunnen Purus Line i mattsvart förra året, så förväntningarna är höga när samma ytbehandling nu erbjuds på hörnmodellen Purus Corner.Purus Corner är en lösning för placering av golvbrunnen i hörn. Den passar särskilt bra ihop med diagonalt lagd klinker då den möjliggör ett golv med hela obrutna plattor. En liten detalj med stor effekt.

Mönstret på den mattsvarta hörnmodellen heter Chess – ett stilrent kvadratiskt hålmönster utan några som helst skarvar där smuts kan samlas.

När du vill slippa stå på brunnen i duschen

− Hörnet har varit lite underskattat, förklarar Jonas Brännhult, försäljningschef i Purus Sverige. Vi märker av ett stadigt ökande antal förfrågningar kring hörnavlopp i badrum. Dels är du friare i val av stora klinker, dels slipper stå på brunnen när du duschar. Vi kan konstatera att Purus Corner tar andelar i vårt breddade utbud av designgolvbrunnar. Det här är glädjande, säger Jonas.

Mattsvart hörnavlopp är särskilt eftertraktat bland de som har inrett sina badrum med mörka och grå klinker och vill hålla stilen med matchande mattsvarta duschblandare, tvättställsblandare och andra badrumstillbehör. Mattsvart är en stark inredningstrend som har fått fäste även i badrummen.

Noggrant behandlad för slitstark yta

De mattsvarta designsilarna är ytbehandlade genom en metod som kallas Physical Vapor Deposition (PVD). Den innebär att de obehandlade ytorna placeras i en vakuumkammare där ämnet injiceras och fäster på metallytan i en förångningsprocess. Resultatet blir en extremt hård beläggning som är mycket motståndskraftig mot slitage och repor. Som ett bevis på sin hårdhet kan det nämnas att metoden används för beläggning av bland annat skärverktyg. Ytan är färgbeständig eftersom ämnet under normala förhållanden inte reagerar kemiskt med andra ämnen.