Purus golvbrunnssil Drop i 100 % återvunnen plast – mer än en droppe i havet

En Purusklassiker har fått ny kostym, i och med att vår klassiska golvbrunnssil i mönstret Drop nu också tillverkas i mattsvart 100 % återvunnen plast.

När vi på Purus designar och producerar nya produkter arbetar vi med ett cirkulärt tänk, utifrån en eco-designguide. Ett resultat av denna är golvbrunnssilarna av 100 % återvunnen plast, som till på köpet är trendigt mattsvarta, tillverkade i vår egen fabrik i Ystad.

Vi arbetar kontinuerligt med att förbättra vår resurshushållning och att återanvända och återvinna spill i tillverkningen.

Lotta Gram, Produkt- och Konceptutvecklare på Purus berättar:
– Vi kan med gott samvete säga till alla våra kunder, som är lika måna som vi att välja hållbara material till framtida projekt, att just plast är ett fantastiskt material. Plast är fantastiskt, inte bara för att det håller länge, utan också är ett mångsidigt material som kan återvinnas och återanvändas med bibehållen kvalitet. Vi räknar med att fler som bygger eller renoverar i framtiden kommer att beakta alla steg i en produkts livscykel, från återvinning och produktion till lång användningstid. Då blir det tydligt att även plast är ett hållbart material.

Varifrån kommer plastråvaran?

Den nya silens råvara består av plastgranulat som till största del kommer av spill från industrier, som exempelvis från vår egen tillverkning. Det känns såklart också bra att plastråvaran kommer från ett annat lokalt Ystadföretag. Vår eco-designade golvbrunnssil Drop hjälper fler droppar på vägen till havet och tillbaka – en ren win-win, alltså!