Rebecka Spånberg Årets Företagare i Ystad

– Att delegera och prioritera är lätt när man har fantastiska medarbetare och möjliggör att hitta balans i livet, även för en vd. Alla i ledet behövs och hos oss väljer vi att se människors förmåga och talang istället för hinder, berättar Rebecka Spånberg, vd för BLS Industries med Purus som största varumärket.

Den årliga Näringslivsgalan arrangeras av Företagarna Ystad, Ystads Allehanda och Ystads kommun. Under galakvällen delar Företagarna Ystad bland annat ut priset Årets företagare. Tre kandidater hade på förhand nominerats; Sandra Mårtensson från Kåseberga Café & Bistro, Christian Nilsson från CN Färgcenter AB samt Rebecka Spånberg från BLS Industries AB och Purus.

Företagarna Ystad beskrev att det på vinnarföretaget ”andas framtid inom en traditionsbunden bransch och att man visar att lönsamhet går att kombinera med en företagskultur som ser utanför normerna. För länge sedan påbörjade en smed företagets långa historia och idag har miljontals världen över stått på en av deras produkter och sjungit i duschen.”

– Jag är stolt över utmärkelsen på vägnar av alla medarbetare hos oss. Syftet med priset är att uppmärksamma engagemang, handlingskraft och nytänkande. Det här är inget som jag kan driva själv, utan resultatet av ett äkta, gemensamt driv, avrundar Rebecka Spånberg.