FAQ - GOLVBRUNNAR TILLBEHÖR

Vid vinylmatta som ytskikt ska man använda den släta sidan upp utan distansring. Den släta sidan har ett inbyggt fall. Vid klinker som ytskikt ska man använda den räfflade sidan uppåt tillsammans med distansringen (12 mm), spackla fall fram till ringen.
Om så önskas kan den räfflade sidan användas tillsammans med vinylmatta genom att räfflorna spacklas ut. Då passar också förhöjningsringen.

Ja, man kan rugga upp ytan lite med ett sandpapper om man vill. Monteringsplattan har ett 2° fall in emot golvbrunnen.

Vid håltagning i tätskikt ska hålet alltid utföras med verktyget Puruskniven. Med Puruskniven får du snabbt och enkelt en korrekt håltagning. Puruskniven är återanvändbar och det går att köpa ersättningsblad till knivarna.

Finns inget mått. Är klämringen korrekt installerad fastnar den på klacken i golvbrunnens säte.

Man bör se tätskiktet under klämringen, den ska skäras jämns med klämringens innerdiameter.

Vi rekommenderar max 2 st på varandra för att undvika för många skarvar.

NOOD vattenlåset håller tätt vid ett lågt tryck av rök.

Då plastbygeln inte tål lika mycket som en stålbygel så kan man försöka bända/vrida utan att göra åverkan mellan vattenlåset och golvbrunn med "lämpligt" verktyg (bred mejsel eller dylikt). Eller byta ut RAN vattenlåset till ett TYR vattenlås.

Boljan måste bli fylld med olja innan den sluter tätt. Vid utsläpp av olja ska packningar bytas ut. Kontrollera alltid med din kommun då Bolja inte fungerar som en oljeavskiljare utan som oljestopp.