Rostfria Köksbänkar

Bänkskivor i rostfritt stål

Vi är stolta att ha all tillverkning av våra skräddarsydda rostfria bänkskivor och inredning i Sverige – närmare bestämt i Smålandsstenar. Över 50 års erfarenhet av utveckling och tillverkning av både serieproducerade och framförallt kundanpassade lösningar i rostfritt stål, har gjort oss till en av Nordens ledande leverantörer av rostfria köksbänkar. Det garanterar dig en bänkskiva av högsta kvalitet att njuta av i många år framåt.

Alla produkter kontrolleras noga genom hela tillverkningsprocessen för att garantera högsta kvalitet. Vi har ett brett utbud av köksbänkar och vaskhoar där du kan välja just de mått och utseende du önskar till ditt kök. Alla våra bänkskivor tillverkas i ett stycke så du slipper skarvar som samlar smuts och bakterier. Den rostfria plåten slipas och borstas för att ge en snygg och tålig yta. 

Har ditt projekt mått, vinklar och vrår som inte är helt standard? Det är inget problem för oss – den typen av utmaningar är vår styrka. Hos oss tas varje bänk fram unikt och vi kan lösa (nästan) allt. Vid stora och komplexa lösningar kan du även ta hjälp av vår uppmätningstjänst för att få alla mått rätt.

Våra skivor kommer med färdiga hål tagna för t.ex. häll och blandare. Det ger trygghet för både dig och dina hantverkare (de brukar uppskatta att slippa sätta sågen i din helt nya bänkskiva). Samtidigt vet du att passformen blir på millimetern och att allt passar när det väl är på plats.

När din bänkskiva är klar att skickas till dig, tillverkas en trähäck i vårt snickeri, specifik för varje bänk, som ska skydda den under transporten och göra den enklare att frakta. 

Välj modellserie som passar dig och ditt köksprojekt

Enkelt - Basic

Basic är vår grundmodell i standardmått med samma höga kvalitet och fina hantverk som våra andra modeller.

Välj från ett urval av disklådor och kantalternativ.

Med Basic gör du enkelt och snabbt dina smarta val till standardköket. Hög kvalitet utan krusiduller.

Flexibelt - original

Original ger dig näst intill obegränsad flexibilitet i dina val av mått och form. Välj mellan rak, vinklad eller u-formad skiva, sju olika kanter och valfria diskhoar ur vårt breda sortiment.

Med Original är möjligheterna i det närmaste oändliga, bara fantasin (och att din bänkskiva ska gå att frakta och få in i ditt hem) sätter gränser.

Exklusivt - premium

Premium är vår exklusiva serie design-bänkskivor, tillverkade i 4 mm tjock, solid plåt med handtillverkade diskhoar som anpassas helt efter dina mått och önskemål. 

Den tunna massiva skivan ger ett nästan svävande intryck och kan som tillval även fås med polerad kant, en lyxig och snygg detalj.

"Rita din diskbänk"

Anpassa din rostfria bänkskiva efter just dina behov och önskemål

“Rita din diskbänk” är vårt planeringsverktyg. Det ger dig möjlighet att skapa och planera en helt unik köksbänk till ditt kök, helt efter dina önskemål och behov. Genom att följa stegen kan du vara säker på att du inte glömmer något i din planering. Varje bänkskiva är unik och har olika valmöjligheter. Välj mellan Basic, Original eller Premium serierna – alla med samma höga tillverkningskvalitet.  Du väljer själv storlek, ho, yta och kanter, för att anpassa bänkskivans utseende och funktion efter dina önskemål, mått och kökets inredningsstil.

Alla våra bänkskivor tillverkas med hantverksmässiga metoder i vår fabrik i Smålandsstenar. Ytan slipas och borstas i en mattare finish som är mer förlåtande mot eventuella repor. Minder repor uppstår av normalt slitage över tid och ger ytan en fin patina.

Välj mellan modellserierna Basic, Original eller Premium beroende på hur ditt köksprojekt ser ut.

 Klicka nedan på önskad modell för att börja designen av din drömbänkskiva.

jämför våra olika serier

Basic

Längd:

< 3400 mm

Djup:

590/610/620/635 mm

Höjd:

20/30/40/ mm

Yta:

Slipad

Kant:

3 olika

Tillval:

Uppvikt bakkant 50 mm

Diskho:

Tvä olika serier

Form:

Retangulär

Kärna:

Fukttrög spånskiva

Plåt:

 1,25 mm

Original

Längd:

Kundanpassad

Djup:

Kundanpassad

Höjd:

Kundanpassad

Yta:

Slipad eller Antik:

Kant:

7 olika

Tillval:

Kundanpassade uppvik och tillbehör

Diskho:

Valfri ur sortimentet

Form:

Retangulär, L-/U-form

Kärna:

Fukttrög spånskiva

Plåt:

 1,25 – 1,5 mm

Premium

Längd:

Kundanpassad

Djup:

Kundanpassad

Höjd:

Massiv 4 mm

Yta:

Slipad eller Antik

Kant:

Slipad eller polerad

Tillval:

Plåtar för uppvik och valfria tillbehör

Diskho:

24 olika val

Form:

Retangulär eller L-form

Kärna:

Solid plåt 4 mm tjock

Plåt:

 Massiv 4  mm

Purus Drift och skötselanvisning

Skötselanvisning för rostfritt stål

Har du en fråga?

Hittar du inte det du letar efter?

Vill du ha lite inspiration? Då vill vi tipsa om vårt bildgalleri under Inspiration i menyn. Du kan också bläddra i en av våra broschyrer under menyalternativet Ladda ner!