Sök
Stäng denna sökruta.

Spa för de boende i Kesäkatu flerbostadshus, Finland

Kesäkatu i Helsingfors, ett flerbostadshus som stod klart 2022, har en gemensam spaavdelning för de boende. Se så fantastiskt resultatet blev. Denna arkitektoniskt värdefulla och unika byggnad från 1968 var tidigare huvudkontor åt det finska Public Service mediaföretaget Yle. Fastigheten har på ett mycket spännande sätt renoverats till moderna bostäder av Auratum Asunnot.

Fastigheten har genomgått en omfattande omvandling som utförts med största respekt för byggnadens historiska anda. På första våningen färdigställdes bekväma gemensamma utrymmen, som gym, en SPA-avdelning och flera olika lounger. 

Alla boende har fri tillgång till de gemensamma spafaciliteterna som inkluderar bastuavdelningar för män och kvinnor, ett ångbad, en upplevelsedusch, en pool, en kall pool och en utomhus-terrass. Den sensoriska upplevelseduschen har olika funktioner som producerar ljud och dofter, och erbjuder en unik och lyxig upplevelse.

Spaavdelningen ramas in av Purusränna 100 Tile insert

I poolområdet av SPA-avdelningen användes Purusränna 100 med Tile Insert för kakel. Genom att använda en golvränna istället för traditionella punktbrunnar blir poolutrymmet mer tillgänglighetsanpassat och säkert med ett jämnare golvfall. Dessutom möjliggör rännorna att man kan använda sig av kakel i alla storlekar. Purus golvrännor kan utformas helt enligt de behov som utrymmet kräver gällande längd, vinklar etc.

Enligt Minna Fontell, chef för boendeservice på Auratum Asunnot, var målet att skapa det finaste bostadshuset i Finland. Ambitioner som flera unika bekvämligheter vittnar om, såsom biltvätt, poolbil, postpaketautomat, boulebana och lekplats. “Vi siktade på det bästa. Därför är Kesäkatu nu en för Finland unik kombination av lyx och gemensamma inslag. Lättheten att leva har varit målet i allt”, säger hon.

Byggnaden är belägen vid havet i kvartetet Merikannontie 5, med gångavstånd till både centrum, Operan och Olympiastadion. Prestigeprojektet lockade över 800 potentiella köpare redan innan försäljningen och lär ha varit av de mest utmanande bostadsbyggnadsprojekt som någonsin slutförts i Finland. 

År: 2022
Byggare: Auratum Asunnot.
Arkitekt: -

Purusränna 100 med Tile Insert