Sök
Stäng denna sökruta.

World plumbing day

11 mars 2024

En hyllning till alla rörmokare på Världs-VVS-dagen!

VVS är en stor del av vardagen som t.ex. att duscha, ta ett glas vatten från en kran och kunna spola i toaletten. Alla dessa uppgifter är möjliga tack vare utbildade, skickliga rörmokare och tekniska framsteg inom VVS. World Plumbing Day den 11 mars är ett tillfälle att hylla och hedra alla er skickliga rörmokare för den avgörande roll ni spelar i att få vatten, värme och energi att fungera i samhället. 

Idag vill vi från Purus, marknadsledare inom golvbrunnar, passa på att uppmärksamma alla engagerade rörmokare i vår del av världen som bidrar till att forma moderna och hållbara vatten- och sanitetssystem. Rörmokare är ofta de osynliga hjältarna som ser till att vi har tillgång till rent dricksvatten, effektiva avloppssystem och bekväma badrum. Ert arbete är grundläggande för att upprätthålla en hög livskvalitet och för att skydda folkhälsan.

Purus uppfinning tryggar anslutning mellan golv och avlopp

Som marknadsledare inom golvbrunnar vinnlägger vi oss om att fortsatt leverera VVS-produkter i framkant som hjälper rörmokare att kunna installera innovativa och funktionella produkter som kombinerar estetik med effektiv dränering.

Ritningarna här intill kommer från det patent som lämnades in av Purus år 1955 i kölvattnet av en resa till Amerika. Det var byggmästare Harry Karlsson som tillsammans med Purus dåvarande vd Bengt Spånberg, farfar till Rebecka Spånberg som driver bolaget idag, såg till att förädla intrycken från resan till en idé som blev till den första ”Purusbrunnen”. Patentansökan fastslog att idén för Purus (latin för rent), var en ny och unik lösning för att trygga anslutningen mellan plastgolv och avlopp.

Uppfinningen ledde snart fram till en bredd av olika varianter av golvbrunnar och tillbehör. Vi är stolta över att ha kunnat bidra till att föra nordisk byggstandard framåt i rask takt under kommande årtionden.
Idag, snart 80 år senare, är Purus marknadsledande inom tillverkning av golvbrunnar i Sverige. Varje vecka lämnar tusentals golvbrunnar och tillbehör våra fabriker i Ystad och Smålandsstenar, vilket gör oss störst på golvbrunnar i Norden.

Det är något vi är väldigt stolta över, och vi fortsätter ta vårt arv av innovation, funktion och design in i framtiden.

Idag är både egen dusch och toalett inomhus en självklarhet i vår vardag, vilket det det inte var då många av våra mor- och farföräldrar växte upp.

Purus patent från 1955 på första golvbrunnen som tryggar anslutning mellan plastmatta och inomhusavlopp

Ritningar hämtade från Purus patent 1955 som banade väg för en tryggare anslutning mellan golvmatta och inomhusavlopp.

Purus Pro Line Premium med infälld klinkerplatta gör att golvbrunnen smälter in i duschutrymmet. Modern estetik utan avkall på funktionalitet.

Dagens beställare lägger större fokus på design

Dagens fastighetsägare och boende förväntar sig en sömlös inredningsdesign där estetik och praktisk funktionalitet hör ihop. Purus PRO Line är en av dagens moderna designgolvbrunnar på marknaden. Med möjlighet till antingen synlig sil eller skena för infälld klinker finns utrymme för tycke och smak.

Purus PRO-serien är lättare för VVS-installatören att installera, vilket minskar risken för fel och reklamationer. En stor bonus för alla inblandade parter.

hållbar framtid tack vare rörmokare

Rörmokares arbete spelar också en nyckelroll för att främja hållbara metoder. Genom att implementera modern teknik och material, som Purus designgolvbrunnar tillverkade av material som minskar risken för vattenskador och håller i många år framöver, hjälper rörmokare till att bygga en mer hållbar framtid.

VVS-branschen bär också ett socialt ansvar. På Världs-VVS-dagen uppmuntrar Purus alla rörmokare att fortsätta sitt engagemang. Detta kan innefatta deltagande i vatten- och sanitetsprojekt i samarbete med lokala organisationer för att säkerställa tillgång till vatten för alla, vilket återvinner behovet i framtiden. En konstform som vi på Purus kallar för ”The Art of The Water Cycle”.

Se hur smidigt installationen av en Purus Pro Line går till!

Vad är World Plumbing Day?

World Plumbing Day är ett initiativ av World Plumbing Council och firas sedan instiftandet år 2010 över hela världen varje år den 11 mars. Dagen syftar till att sprida medvetenhet om vikten av VVS och rörmokare för att skydda folkhälsan och förbättra bekvämligheterna.