Search
Close this search box.

PRO

VI PRESENTERAR STOLT NÄSTA GENERATION VÄGGNÄRA DESIGNGOLVBRUNNAR!

"nU blir det svårt att göra fel"

Det är med dig som installatör i fokus vi har utvecklat nästa generations Purus Line – Purus PRO Line. Konceptet är baserat på all vår samlade erfarenhet från mer än 10 års tillverkning, utveckling och försäljning av designbrunnar. En designgolvbrunn med snabbare, enklare och mer självinstruerande placering och montering, ända in mot väggen eller hörnet. Att PRO också fått andra nya eller förbättrade egenskaper kommer du snabbt att märka.

Håkan Fridvall, Produktchef golvbrunnar, Purus AB

Några AV FöRDELarna MED PRO

stark, bärande konstruktion

PRO sitter integrerad i en stabil monteringsplatta. Den självbärande konstruktionen gör att varken monteringskit eller metallskenor behövs. Monteringsplattan ger en fast höjd för fallspacklingen.

INBYGgt FALL

Ett inbyggt fall i både ram och monteringsplatta ökar flödeskapaciteten för optimal avrinning av vattnet. Konstruktionen reducerar ansamlingen av smuts och ger en mer lättstädad golvbrunn.

OPTIMAL INSTALLATION

PRO ger dig en hög flexibilitet vid monteringen med stora justeringsmöjligheter i alla led, vilket gynnar många typer av golvplattor och tjocklekar. Allt från mosaik till natursten.

MER EFFEKTIV HÅRSIL

Vi har utvecklat en helt ny effektivare hårsil som bättre samlar smuts och hår. Samtidigt som den konvexa designen ger ett ökat flöde i golvbrunnen.

25 % BÄTTRE FLÖDESKAPACITET

För optimal avrinning har vi ökat flödeskapaciteten med i snitt 25%, jämfört med tidigare generationer Line (beroende på modell).

ökad FöRTJänst

PRO förenklar och gör installationen snabbare, det blir helt enkelt lättare för dig som installatör att glänsa. Slutresultatet blir bättre och kunden blir nöjdare. Fler nöjda kunder ger högre intjäning.

Se installationsvideon

Purus PRO är något helt nytt och unikt

Purus lanserar en ny linjär golvbrunn för badrumskunder med höga krav på både estetik, materialkänsla och förstklassig teknik.

“Under de senaste två åren har vi tagit fram en helt ny golvbrunn för badrummet inom designgolvbrunnssegmentet”, förklarar Håkan Fridvall, produktchef hos Purus AB.

“Purus PRO Line är enklare och snabbare att installera och ger ett ännu bättre slutresultat. Modellen har en djupare ram med inbyggt fall som säkerställer avrinning på ett bättre sätt. Risken för fel vid montering alldeles intill vägg eller ända in i hörn reduceras ytterligare med monteringsplattan. Samtidigt som vi behåller fördelarna från tidigare versioner, såsom den skruvade klämringen i rostfritt stål. PRO-versionen lika enkel att montera i träbjälklag som i betong”, säger en stolt Fridvall.

För professionella installatörer

Purus PRO Line har utvecklats med dig som professionell installatör i åtanke. För att säkerställa bästa möjliga kundupplevelse och bästa möjliga slutresultat har vi valt att erbjuda en digital certifieringskurs. Detta ger dig som installatör sinnesro när det kommer till montering och installation innan du besöker kunden.

Certifieringen genomförs digitalt där du guidas genom olika steg med hjälp av förklarande filmer. Alla kan delta i utbildningen genom PURUS ACADEMY. Vi hoppas självklart att så många som möjligt tar chansen att genomföra utbildningen och börja använda vår nya PRO Line.

Efter avslutad utbildning kommer du att ha koll på:

  • Alla grundläggande funktioner i Purus PRO Line
  • Installationer i olika golvmaterial och konstruktioner
  • Kontroller och garantier

Notera att Purus PRO Line inte ersätter den tidigare generationen av Purus Line. Vi har valt att behålla båda produktserierna.

För att förenkla monteringen av tätskikt ytterligare för plattsättarna medföljer nu en formpressad Apexmanschett samt en butylmanschett i PRO-kartongen.

Den formpressade foliemanschetten från Apex är godkänd tillsammans med runt 25 av marknadens mest etablerade tätskiktssystem. För en trygg och förenklad installation. 

Tekniskt fundament i monteringsplaTtan

Den tekniska grund vi har byggt PRO på tar utgångpunkt i Purus monteringsplatta, som spelar en viktig roll för att väsentligt minska fuktskador i våtrum, i linje med försäkringsbolagens riktlinjer. Det som skiljer Purus PRO Line från tidigare Line-versioner är att brunnsektionen och monteringsplattan är integrerade som en enhet med inbyggt fall. Ramen har även vidareutvecklats och försetts med fall för ökad flödeskapacitet och mindre ansamling av smuts. Basplattan möjliggör enkel installation ända in i hörn och tätt intill väggar på ett självinstruerande sätt. Tiden det tar att mäta och beräkna rätt plats har därför minskat avsevärt.

Inbyggt fall i både platta och ram ger ökat flöde och bästa avrinning

Purus PRO Line Premium är modellen med klinkerskena för infälld golvplatta istället för synlig sil. Detta gör golvbrunnen näst intill osynligt. Välj samma golvplattor som på resten av golvet, och den smala avrinningsspalten som diskret smälter in i golvet blir allt du ser av golvbrunnen.

Se alla PRO Line Premium-varianter

Tips: Kom ihåg att installera rätt ram enligt designförfrågan. Ram för lösningen med rostfri sil och ram för Premiumlösning med infälld keramikplatta är olika. Skulle kunden ångra sitt val är det fullt möjligt att byta fram tills dess att vägg- och golvläggning påbörjas.

Bli certifierad Purus PRO-installatör redan idag. Certifieringen genomförs digitalt.
Efter testet kan du ladda ned ett diplom som bevis på dina kunskaper om Purus PRO Line. Det blir en kvalitetsstämpel för dig som installatör.

JA TACK, KONTAKTA vänligen MIG FÖR MER INFORMATION, FÖR ATT BOKA en kurs ELLER FÖR ANDRA FRÅGOR ANGÅENDE PURUS PRO.

Vill du exponera Purus PRO Line i din butik?

beställ inspirationsbroschyr i a4

Inspiration kring Purus PRO Line, Corner och Square.