Sök
Stäng denna sökruta.

PUM – farväl till odör

Nya möjligheter med smart teknik

PUM är en förkortning för Purus Universal Membrane, ett produktsortiment som sätter sin egen standard. PUM fungerar som ett mekaniskt luktstopp, med ett silikonmembran istället för ett traditionellt vattenlås. Membranet öppnas endast vid vattenflöde och stängs när flödet upphör. Material av hög kvalitet garanterar problemfri användning i många år. Tillverkat av tvåkomponents-silikon gör att membranet är resistent mot såväl starka kemikalier som höga temperaturer.

Inga fler uttorkade vattenlås, oönskade lukter eller översvämmande vatten med minimalt underhåll.

Valet är självklart tycker vi!

anslutning av badrumssanitet

plats-besparande

Med PUM installerad får du möjlighet att använda badrumsskåpet till det du behöver då PUM kräver mindre utrymme. PUM ersätter nämligen ett vanligt pungvattenlås och gör att t.ex. kommodens förvaringsutrymme inte begränsas. Det betyder också att handfatet blir mer lättillgängligt för exempelvis rullstolsbrukare.

LUKT-FRITT, ÄVEN VID UTTORKNING

Med en PUM-insats i din utloppssats eller bottenventil för kommod blockeras effektivt obehagliga lukter från avloppssystemet tack vare envägsflödet. Membranet förblir stängt när det inte finns något vattenflöde, vilket förhindrar oönskad lukt som annars lätt kan uppstå vid oregelbunden användning när ett traditionellt vattenlås är uttorkat.

lätt att rengöra

Silikonmembranet förhindrar igensatta rör och kräver minimalt underhåll. PUM integrerad i bottenventilen ger enkel rengöring. Du får snabb åtkomst utan att behöva plocka isär några avloppsdelar. Bara att lyfta och skölja rent rent under kranen.

Fungerar som bakvattenstopp

PUM tvättställsvattenlås fungerar som en luftinsläppsventil som effektivt kompenserar för undertrycket i avloppssystemet, t.ex. när ett badkar töms, och håller tätt även vid oregelbunden användning.

PUM FÖR TVÄTTSTÄLL

PUM med sitt specialbehandlade silikonmembran integrerat i tvättställets avloppsutlopp, fungerar som en luktspärr. Membranet är stängt och hindrar luft från avloppssystemet att tränga ut eftersom det endast öppnas när det finns ett vattenflöde. PUM erbjuder ett litet motstånd som ger god kapacitet, vilket gör att ditt handfat inte blir igensatt eller svämmar över. PUM är lätt att rengöra och kan kombineras med utloppssatser för golv- och vägganslutning

anslutning för kondensvatten från ventilations- och kylanläggningar, disk- och tvättmaskiner

förebygger odör

All form av kondensvatten som behöver kanaliseras inomhus kräver ett vattenlås. PUM vattenlås är den senaste lösningen på problemet med avrinning vid oregelbundet och lågt vattenflöde direkt till avloppssystemet. PUM är en pålitlig mekanisk luktspärr som blockerar odör även med lite eller inget flöde.

Minimalt underhåll

PUM-lösningar för kondensvattenavledning från AC-system med mera finns både för vertikal och horisontell installation. I båda fallen, installera PUM där det är lätt att komma åt för inspektion och rengöring. Du bör också vara särskilt uppmärksam på membranets riktning, som ska sitta så att det öppnar rätt, i linje med vattnets dräneringsriktning.

Slimmad design

PUM sparar utrymme och förkortar monteringstiden. Kompakt storlek och speciella reduktioner i båda ändar möjliggör snäppmontering med rör med 32 och 40 mm diameter. När du installerar PUM-vattenlåset i horisontellt läge, se till att hålla en korrekt lutning så att även en liten mängd vatten kan dräneras.

Generell teknisk information

  • Material: PP / Silicone / EPDM / ABS rör
  • Flödeskapacitet: ~ 0.82 I. / sec.
  • Temperaturtålighet: 5–100 °C (begränsad tid)
  • Användningsområden: Utloppssatser/-vinklar och bottenventiler med/utan bräddavlopp för badkar,  tvättställ, -rännor och urinaler samt spilltrattar och utloppsrör/-sats/-vinkel för disk-/ tvättmaskiner, avrinning från AC-anläggningar etcetera.
Vertikal PUM

PUM FÖR TVÄTTMASKIN 

Vår unika PUM är en problemlösare. PUM har litet motstånd som ger god kapacitet, vilket gör att din tvättmaskin inte blir igensatt och svämmar över. PUM fungerar även som en luftinsläppsventil om det finns undertryck i avloppssystemet – den öppnar och släpper in luft vid behov. Detta är också en fördel eftersom det inte släpper in någon oönskad lukt i din tvättstuga.