Sök
Stäng denna sökruta.

Purus lanserar flera nya gummikopplingar

2 april 2022

Purus lanserar nya gummikopplingar som enkelt och snabbt sammanfogar och tätar rörövergångar mellan olika dimensioner och material.

PRESSMEDDELANDE – 12 APRIL 2022 09:00

Purus nya gummikopplingar sammanfogar och tätar rörövergångar snabbare än tåget

VVS-experten Purus presenterar ett nytt, noga framtaget urval gummikopplingar under våren 2022. De i allt 20 artiklarna klarar de allra flesta situationer med krav på att sammanfoga och täta övergångar mellan olika material och dimensioner.

Therése Holm, produktspecialist på inomhusavlopp berättar om några fördelar som motiverar att Purus är ett vattentätt val vad gäller gummikopplingar:

Purus lanserar flera nya gummikopplingar

– Som installatör kan du koppla av och fokusera på att lösa problemet du har framför dig på ett smidigt sätt; att sammanfoga rören snabbt och säkert. Du kan vara trygg i alla våra gummikopplingar har genomgått oberoende produkttester hos RISE med moment kring täthet, kompression och slag.

Hur mycket tryck pallar en gummikoppling?

 Våra gummikopplingar är testade för att stå emot tryck på upp tll 0,6 bar. De kan installeras både horisontellt och vertikalt. Materialet – robust EPDM (gummi) och TPE (plast), är båda helt utan ftalater, åldrings-, UV- och alkaliebeständiga. Gummikopplingarna är också godkända för ingjutning. Slangklämmorna är tillverkade i syrafast stål för extra motståndskraft och sitter i smarta spår så att de inte halkar ur position.

Utöver att de är typgodkända och håller länge, finns det något annat värt att lyfta?

 En tydlig märkning med inpräglade måttangivelser gör det lättare att hitta rätt artikel utifrån dina rördimensioner. Vid monteringen, kommer du att märka att det finns invändiga flänsar som avgränsar rörskarven, samtidigt som du kan trä igenom röret. En variant som vi är unika med i Sverige är den som kallas plug-in, med en sida för utvändig installation och en sida för invändig installation på spillvattenrör. Den spår jag blir en hit!