Sök
Stäng denna sökruta.

Purus lanserar nya brunnsstöd – Midgård och Bifrost

10 april 2022

Purus lanserar nya golvbrunnsfixturer med multipla infästningsmöjligheter. För att ytterligare snabba på installationssprocessen fästs brunnen i fixturen med patenterad tejp.

Baserat på erfarenheten att en rätt monterad golvbrunn sitter tryggt när den väl gjutits in korrekt, lanseras nya monteringsstöd för fixering av alla Ø150 och 130 mm golvbrunnar vid installation.

Purus strävar efter att erbjuda produkter och lösningar som gör det enklare för professionella VVS-installatörer att lösa sin uppgift ute på byggarbetsplatserna. För att uppfylla alla branschkrav ska det monteringstillbehör som finns tillgängligt för golvbrunnen användas, för att säkerställa att den sätts rätt. Har en golvbrunn väl gjutits in snett, är det en lång väg att få rätsida på problemet.

Purus produktdesignchef Henrik Nilsson menar att det inte räcker att uppfylla gällande byggnormer för att vara konkurrenskraftig, utan att användarvänligheten oftast är det som avgör proffsen val:

– Kan vi göra så att installatören sparar någon minut genom att slippa byta bits på sin skruvdragare och att golvbrunnsfixturen inte hamnar ur position eller knäcks om någon kliver på armeringsnätet, är det guld värt för en installatör. Våra fixturen håller ställningarna, gör det enklare, säkrare och snabbare att installera Purus golvbrunnar – och de flesta andra på marknaden också, för den delen!

Purus lanserar nya brunnsstöd - Midgård och Bifrost

Exempel på att Purus vinnlagt sig om funktionella fördelar är att fixturernas ben är steglöst justerbara och förinställda på 172 mm bygghöjd. Installatören slipper kapa benen i efterhand, vilket sparar ännu ett moment vid installationen. Vidare har foten på stödbenen hela fyra olika infästningsmöjligheter, utöver att de kan najas fast:

  1. spikpistol & bricka med tre punkter/ben
  2. skruv & plugg med tre punkter/ben
  3. spikplugg som slås i
  4. EPS-spjut eller isolerspik

Själva golvbrunnen fästs i fixturen med en supervidhäftande tejp, en patentsökt lösning, som gör att man slipper ännu ett skruvmoment.

Modellen Midgård som passar alla Purus Ø150- och 130-brunnar i plast, rostfritt, gjutjärn och S-serien, är testad för att klara minst 100 kg belastning ovanifrån. För modellerna Saga, ROT-brunnen, Sigex och Baldex finns fixturen Bifrost som består av samma ben som på Midgård som säljs i 3-pack.