Sök
Stäng denna sökruta.

Purus lanserar unik ram och sil för microcement

2 september 2022

En ny unik ram med designsil speciellt anpassad för microcement, utvecklad i samarbete med Centro och Sika lanseras nu på svenska marknaden

Det har saknats en enkel och trygg lösning på marknaden för anslutning mellan golv i microcement och golvbrunn. Nya microcementsilen Sun från golvbrunnsexperten Purus har utvecklats och testats tillsammans med Centro och Sika, proffs på byggkeramik respektive produkter för limning och tätning inom byggindustrin.

Efterfrågan på det fogfria materialet microcement har gradvis ökat, tack vare sitt industriella och levande uttryck. Samtidigt har det saknats en produkt på marknaden för anslutning mot golvbrunnen som har varit anpassad för just microcement.

Vanliga kvadratiska klinkerramar har inte fungerat tillräckligt bra ihop med microcement, eftersom det har varit svårt att undvika ojämnheter och få bra vidhäftning, med följd att fukt över tid har riskerat att tränga in mellan golvbrunn och microcement. Därför vände sig Centro till Purus, marknadsledare på golvbrunnar och tillverkare av VVS-lösningar i drygt 75 år.

Purus lanserar unik ram och sil för microcement.

– Purus har nu tagit fram en ram med Ø150 mm sil som är anpassad för microcement. Utvecklingen bygger på en tydlig kravspec från Centro och Sika. Den cirkulära ramens utformning gör att man både vinner tid under installationen och tryggar ytskiktets slutliga försegling. Ingen annan aktör på marknaden har löst och testat detta för microcement, som vi nu har gjort ihop med Centro och Sikas system, förklarar Håkan Fridvall, produktchef på Purus AB.

Vilka fördelar ser du att microcement har, Magnus Danielsson, produktansvarig på Centro kakel och klinker AB?

– Det finns många tunga moment i vår bransch som både kan vara svåra att utföra tidseffektivt och ergonomiskt. Här är microcement ett mer lätthanterligt material. En annan stor fördel är att det är kostnadseffektivt, där du till och med kan applicera det ovanpå gammalt kakel. Med enbart ett par millimeter microcement och skyddande lack får du ett modernt nytt ytskikt i badrummet utan att behöva riva ut allt. Microcement ger också en lång rad designmöjligheter med olika färger.

Purus microcementsil Sun tillverkas i 3 mm slitstarkt rostfritt stål med ram i limbar ABS. Modellen passar golvbrunnar med sildimension 150 mm. Silens design är utformad för att säkerställa ett bra flöde och har belastningsklass K3. Sun erbjuds i följande varianter:

  • Microcementsil Sun 150, Rostfri, RSK nr 7130047
  • Microcementsil Sun 150, Svart, RSK 7130049
  • Microcementsil Sun 150, Mässing, RSK 7130050
  • Microcementsil Sun 150 med urtag, Rostfri, RSK 7130048
  • Microcementsil Sun 150 med urtag Svart, RSK 7130058
  • Microcementsil Sun 150 med urtag Mässing, RSK 7130059