Sök
Stäng denna sökruta.

Badrum med Purus Pro Line Premium

Trenden med jordnära kulörer har fått breda ut sig i detta privata badrum med fokus på detaljerna. Purus PRO Line Premium ger en näst intill osynlig golvbrunn som smälter in i duschutrymmet. De vackra keramiska plattorna med levande, diskret mönstring skapar ett lugn med mörkbruna toner.

Brunt är en tacksam färg som bidrar med värme, vilket här förstärks med fler varma inslag från accessoarer i mässing, trä och varmgult. Tillsammans skapar de en mysig och varm atmosfär att rå om sig i.

I detta privata badrum valde beställaren att installera en väggnära brunn av modellen Purus Pro Line Premium. 

Premium-modellens skena har plats för infälld golvplatta istället för en synlig sil. När brunnens klinkerskena kläs i samma keramiska platta som resterande golv, smälter lösningen in i golvet och enbart en smal avrinningsspalt avslöjar var den är placerad. Det går att lyfta skenan åt sidan för att rensa hårsilen, vilket brukar uppskattas i hem med långhåriga familjemedlemmar.

En fördel med väggnära golvbrunnar är att du har möjlighet att välja stora plattor hela vägen in i duschen. Med en linjär golvbrunn blir det nämligen inte blir så komplicerat att få till golvfallet, eftersom plattorna inte behöver skäras till i mindre bitar, sk. kuvertskärning, som man normalt behöver vid en centrerad brunn. Utan här läggs plattorna med lutning åt samma håll, in mot väggen.

För den som duschar här är det också bekvämt att stå på ett jämnare golv och att slippa stå direkt på avloppet.

År: 2021
Byggare: Privat badrum
Arkitekt: -

Purus Pro Line Premium