Sök
Stäng denna sökruta.

Trendigt med brons och väggnära golvbrunn i badrummet 2024

19 april 2024

Hur inreder nordiska bostadsägare helst sina badrum? Purus återförsäljare pekar på fortsatt kreativ materialmix med stora klinkerplattor, detaljer i brons och väggnära designgolvbrunnar. 

Samma golv i hela badrummet

Nya generationens väggnära designgolvbrunnar i serien Purus PRO Line är både snabbare och enklare att montera och efter installationen blir badrummet snyggare än någonsin. Med ett ensidigt fall på golvet går det att välja samma plattor hela vägen in i duschen, vilket ger ett helare intryck och ett jämnare golv.

Antingen väljer beställare att matcha kaklet och ha en nästintill osynlig golvbrunn, eller så väljer de en sil i mattsvart, mässing eller vårens stora nyhet – brons. Oavsett val går det att matcha badrumsinredningen hela vägen ner i golvbrunnen och skapa ett unikt badrum att trivas i.

Designbrunnen med stort fokus på installatören

Purus PRO Line är resultatet av Purus samlade erfarenhet från snart 20 års tillverkning, utveckling och försäljning av designbrunnar. När PRO togs fram hade man under hela processen stort fokus på att göra det så enkelt som möjligt för installatören.

”Purus PRO Line är enklare och snabbare att installera och ger ett fantastiskt slutresultat. Modellen har en djupare ram med inbyggt fall som säkerställer avrinning på ett bättre sätt. Dessutom är den lika enkel att montera i träbjälklag som i betong. Risken för fel vid montering alldeles intill vägg eller i hörn minskar ytterligare med monteringsplattan. Samtidigt behåller vi fördelarna från tidigare versioner, såsom den skruvade klämringen i rostfritt stål”, berättar Purus produktchef för golvbrunnar, Håkan Fridvall.

Trendigt med brons i badrummet

Att inreda med matchande inredningsdetaljer i varmt bronsfärgad metall har blivit en trend för den som vill skapa en elegant och stilren look i sitt badrum, om man både kikar på internationella badrumsmässor och lyssnar på svenska återförsäljare av badrum.

När du väljer linjära PRO Line, eller någon av Purus andra designgolvbrunnar, kan du nu få silen i läcker brons. Dessutom är de PVD-behandlade silarnas slitstarka ytskikt både hållbart och enkelt att hålla rent.

Purus Pro Premium med infälld klinker gömmer golvbrunnen.
Sil i brons matchas med fördel med duschblandare, handdukskrokar m.m.
Purus Square klinkerram i bronsfärg.
Välj Purus Corner för golvbrunn i hörn.
Purus Pro Line med Chess-sil i brons.

6 unika fördelar med väggnära Purus PRO Line

1. Stark, bärande konstruktion
PRO sitter integrerad i en stabil monteringsplatta. Den självbärande konstruktionen gör att varken monteringskit eller metallskenor behövs. Monteringsplattan ger en fast höjd för fallspacklingen.

2. Inbyggt fall gör det lättstädat
Ett inbyggt fall i ram och monteringsplatta ökar flödeskapaciteten för optimal avrinning av vattnet. Konstruktionen reducerar ansamlingen av smuts och ger en lättstädad golvbrunn.

3. Optimal installation
PRO ger dig en hög flexibilitet vid monteringen med stora justeringsmöjligheter i alla led, vilket gynnar många typer av golvplattor och tjocklekar. Allt från mosaik till natursten.

4. Mer effektiv hårsil
Vi har utvecklat en helt ny effektivare hårsil som bättre samlar smuts och hår. Samtidigt som den konvexa designen ger ett ökat flöde i golvbrunnen.

5. Ökad flödeskapacitet
För optimal avrinning har vi ökat flödeskapaciteten med i snitt 25 %, jämfört med tidigare generationer Line (beroende på modell).

6. Ökad förtjänst
PRO förenklar och gör installationen snabbare och får därmed installatören att glänsa. Slutresultatet blir bättre och kunden blir nöjdare – fler nöjda kunder ger högre intjäning. 

Med Purus Pro Line går det att välja stora plattor i hela rummet.